15 January, 2013
Cătălin Ivan îl reclamă pe Cristian Preda la Președintele Parlamentului European pentru dezinformare

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a trimis o scrisoare de informare către Martin Schulz, președintele Parlamentului European, prin care i-a solicitat acestuia să judece cum ar trebui sancționate „minciunile iresponsabile” lansate de eurodeputatul Cristian Preda în plenul legislativului european.

Cătălin Ivan, purtatorul de cuvânt al PSD, a sublinat faptul că europarlamentarul Cristian Preda a mințit „atât în legătură cu afirmațiile premierului referitoare la dosarul ICA, cât și în legătură cu statutul juridic al lui Dan Voiculescu”.

„Constat cu amăraciune că cei din PDL continuă cu nerușinare campania de manipulare și denigrare a României în Parlamentul European. După ce au mințit rușinos în legătură cu așa-zisa «lovitura de stat», afectând în mod profund imaginea României, acum a venit și rândul europarlamentarului Cristian Preda să profereze informații false în plenul PE.

Luni, domnul Preda a mințit în fața tuturor europarlamentarilor europeni, atât în legătură cu afirmațiile premierului referitoare la dosarul ICA, cât și în legătură cu statutul juridic al lui Dan Voiculescu. Premierul Victor Ponta nu a afirmat niciodată că verdictul vreunui judecător trebuie anulat, așa cum a susținut dl. Cristian Preda, iar Dan Voiculescu nu a fost condamnat în respectivul dosar, după cum a mințit europarlamentarul PDL.

Tocmai de aceea, am trimis azi o scrisoare de informare către Președintele Parlamentului European, prin care am cerut să judece cum ar trebui sancționate aceste minciuni iresponsabile”, a susținut Cătălin Ivan.

Totodată, liderul eurodeputaților PSD îi solicită lui Cristian Preda să „își ceară scuze” pentru „informațiile eronate” pe care le-a lansat în Parlamentul European.

„In fața acestor dezinformari grosolane, solicit europarlamentarului Cristian Preda să își ceară scuze în fața plenului Parlamentului European și să corecteze informațiile eronate pe care le-a transmis colegilor europarlamentari.

De asemenea, solicit PDL să renunțe la această politică a minciunii și a manipulării pe care o duce la nivel european, deoarece ea face mult rău imaginii României și afectează interesele tuturor cetățenilor români. Europarlamentarii PDL să înțeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas, că au fost trimiși în PE pentru a apăra cu orice preț interesele românilor care le-au oferit votul, nu interesele meschine de grup”, a mai declarat europarlamentarul PSD.