30 June, 2016
In contextul Brexit-ului, asigurarile lui Cameron sunt apa de ploaie!

Consider că asigurările oferite de premierul David Cameron în privinţa românilor din Marea Britanie nu sunt suficiente. Am declarat pentru RFI că asigurările sunt, într-un limbaj aşa, foarte popular, apă de ploaie, pentru că David Cameron este de facto fostul prim-ministru al Marii Britanii, e o persoană care asigură interimatul, până când un alt lider va prelua atribuţiile, nu se ştie cine va fi, dacă va fi din partea conservatorilor, dacă va fi o coaliţie.

Sunt de părere că liderii politici români trebuie să gândească un plan de ajutorare a celor care sunt acum în Marea Britanie. Unii dintre ei se vor reloca în Europa cu companiile în care lucrează, alţii în schimb vor trebui ajutaţi. Pe o perioadă de minim zece ani de acum încolo în Marea Britanie nu va fi bine, iar primii care vor suferi vor fi imigranţii.

În opinia mea, e important ca statul român să aibă un plan de ajutorare a celor care sunt acolo şi să aibă un dialog cu ei, să suplimenteze pentru o perioadă personalul la ambasadă, la consulat, în Marea Britanie.

Interviul integral pentru RFI îl puteți găsi aici.

Am luat atitudine în nenumărate rânduri vizavi de derapajele democratice, fie ele jigniri sau discriminări, vizavi de românii aflați peste hotare, în special în Marea Britanie. Nigel Farage a fost adus în atenția Parlamentului European în urmă cu doi ani pentru jigniri repetate contra românilor și bulgarilor. Apoi, a fost sesizată Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Marea Britanie de asemenea pentru jigniri la adresa românilor.

Am trimis o scrisoare către ministrul britanic pentru universități și știință prin care protesta vizavi de situația studenților români în Marea Britanie.