Bacău – Oraș European al Sportului 2017

Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost prezent astăzi la Bacău pentru a susține candidatura și obținerea de către acest municipiu al titlului de Oraș European al Sportului.

Alături de europarlamentarul român, în conferinţa de presă s-au aflat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, Gianfranco Lupattelli, preşedintele ACES (asociaţia europeană a capitalelor sportive), Adrian Gavriliu, consilier local.
În cadrul conferinței de presă, Cătălin Ivan a afirmat că „titlul de Oraş European al Sportului este, pe lângă o onoare, şi o oportunitate extraordinară de deschidere a unui oraş către evenimentele sportive majore din Europa.
După ce am ajutat în 2012 Iaşul să obţină titlul (deşi primarul de atunci nu a avut înţelepciunea de a profita de această ocazie extraordinară), Constanţa în 2013, acum voi reuşi împreună cu primarul Cosmin Necula să aducem acest titlu în Bacău pentru anul 2017. Deschiderea administraţiei de aici a impresionat şi comisia ACES, iar programele sportive ale acestui oraş au şanse să aibă ecouri europene”.

Ca un susținător al sportului, europarlamentarul Cătălin Ivan a explicat că „sportul de masă şi investiţia în copii şi juniori să conducă la descoperirea unor noi talente şi campioni de care România începe să ducă lipsă”.