1 February, 2018
NEO and smart economy

Am făcut 18 ore cu avionul pentru a petrece două zile în viitor. Era important pentru mine, ca economist pasionat de Fintech și blockchain, să particip la prima întâlnire a celor de NEO. În conceptul lor de “smart economy”, tot ce există în lumea reală va avea o identitate digitala, vor disparea sau vor fi mult diminuate rolurile pe care le au astăzi în economie instituții foarte stufoase, foarte ineficiente și păguboase din punct de vedere al cheltuielilor publice.
Blockchain introduce în vița de zi cu zi transparență, încrederea totală între cei care efectuează tranzacții, aduce modificări fundamentale conceptelor de democrație, incluziune, echitate, participare la luarea deciziilor, gestionarea conflictelor și asa mai departe.
Sunt convins că vom mai vorbi despre viitor, despre cum va arăta lumea în zece ani de acum înainte. Vă garantez că nu suntem pregătiți să acceptam toate aceste transformări. Progresul este însă inevitabil.
Astăzi mai particip la o conferință despre inteligența artificială și blockchain și plec imediat după ce se încheie spre țară. Înca 18 ore de zbor spre o lume care pare tot mai fără speranță, fără soluții, fără dorință de a schimba ce este absolut evident rău.
Rămân un optimist convins însă și sunt sigur că vor veni vremuri mai bune.