26 June, 2018
Blockchain: backbone of the new digital age

Astăzi, la Bruxelles, împreună cu europarlamentarii Henna Virkkunen (EPP) și Daniel Dalton (ECR), cu aportul MetaX, IAB Europe și în colaborare cu EU40, am găzduit o nouă dezbatere pe tema blockchain. Au fost prezenți unii dintre cei mai importanți jucători din aria noilor tehnologii precum Peteris Zilgalvis, Head of Unit, Startups and Innovation, DG CONNECT, EC
– Ken Brook, Chief Executive Officer and Founder, MetaX
– Alanna Gombert, Global Chief Revenue Officer, MetaX
– Raf Ganseman, Blockchain Lead, Digital transformation, CGI
– Marta Belcher, Legal Expert
– Jean-Luc Verhelst, Author, Strategy & Blockchain consultant, Monitor Deloitte.

MetaX, creatorul registrului adChain și adToken, este o companie de tehnologie blockchain, care se angajează să dezvolte și să adopte platforme deschise pentru industria de publicitate digitală.

IAB Europe este vocea business-ului digital și cea mai importantă asociație la nivel european pentru industria publicitară și media interactivă.

Comisia Europeană și Parlamentul European au făcut pași importanți spre reglementarea blockchain. Parlamentul a votat o rezoluție în comisia ITRE, iar Comisia Europeană a lansat Observatorul și Forumul de blockchain ale UE, cu sprijinul Parlamentului European.

Avem nevoie de astfel de dezbateri. Reglementarea responsabilă se naște din dezbatere. Avem și varianta prin care oamenii resping tehnologia pentru că nu o înțeleg sau o adoră pentru că este nouă și rece, fără să înțeleagă impactul acesteia asupra societății. Cred că această a doua variantă este deosebit de periculoasă. Trebuie să învățăm mai multe despre blockchain deoarece viitorul va arăta diferit decât cel cu care suntem obișnuiți astăzi. Noi suntem cei care trebuie să ne adaptăm, nu tehnologia.