10 August, 2018
Întâlnire cu românii din Diaspora

Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu români din Diaspora. Aproape cinci ore am dezbătut problemele cu care se confruntă românii plecați din țară și am căutat împreună soluții. Aș fi fost acum în Piața Victoriei alături de ei dar rămân de părere că, deși simt și gândesc exact ca ei, locul meu nu este acolo. Sunt obligat să duc această luptă alături de ei cu armele pe care mi le dă funcția pe care o ocup. Manifestul lor este împotriva întregii clase politice, clasa politică din care fac și eu parte.
În drum spre Iași văd multe mașini mergând spre București cu steaguri. Intuiesc că merg la protest. Văd și echipaje de poliție mai multe ca oricând. Sper să nu aibă misiunea de a-i încetini sau bloca.
Spre deosebire de protestul de la Ordonanța 13, acum Dragnea controlează total instituțiile de forță din România. Acum Dragnea poate reacționa mult mai eficient. Conflictele dintre protestatari și jandarmerie nu sunt întâmplătoare. Ele sunt menite să descurajeze oamenii care și-ar fi dorit să vină în piață și să arunce o lumină proastă asupra protestului.
Ce nu înțelege Dragnea și nu i-au spus nici consilierii din Israel este că mișcarea împotriva lui a avut loc în aceste săptămâni. Ura împotriva lui și a partidului pe care îl conduce a atins cote maxime și nu se număra în numărul de oameni care sunt în piață ci în felul în care oamenii au distribuit mesajele pe internet. Milioane de share-uri, like-uri sau vizualizări spun totul despre ce a devenit partidul lui Dragnea.
Cei din Piața Victoriei sunt ambasadorii unei stări de spirit generale din societatea românească. Față de aceștia, orice român trebuie să arate recunoștința. Bravo celor care au venit mii de kilometri pentru a fi astăzi în Bucuresti.