7 September, 2018
THE EUROFI HIGH LEVEL SEMINAR 2018

THE EUROFI HIGH LEVEL SEMINAR 2018 este un eveniment internațional ce a avut loc astăzi, la Viena. Reunește peste 800 de participanți din partea autorităților publice și financiare internaționale, care sunt preocupate de re-crearea modului în care s-au făcut afaceri până acum.

Noile tehnologii se pot schimba de mai multe ori într-un an, iar reglementarea domeniului devine imposibilă, căci, da, este imposibil să reglementezi ceva din viitor, fie el oricât de apropiat acest viitor.

Spre deosebire de perioada anului trecut, acum discutăm în Parlamentul European din ce în ce mai des despre blockchain, căci nu numai impactul asupra economiilor este important, ci și impactul social, incluziunea socială/ financiară. Utilizatorii serviciilor financiare trebuie pregătiți, trebuie să dețină cunoștințe financiare și digitale, astfel încât să facă față noilor tehnologii și să cunoască riscurile de securitate cibernetică.

Uniunea Europeană se confruntă cu o dificultate: pe de-o parte, reglementarea strictă ucide inovația, pe de altă parte, UE trebuie să reducă decalajul față de SUA și Asia.

Digitalizarea schimbă tot, deci și afacerile, serviciile, relaționarea cu clienții, bazele de date, chiar și politica. Democrația în era digitală este, de asemenea, o temă importantă și actuală de dezbatere. #eurofi