11 July, 2014

Cred cu toată convingerea că a venit vremea ca politica în România să se rupă definitiv de comunism și de oricare reminiscență a acestuia. Am vazut până de curând politicieni foarte tineri avand aceleași dorințe de putere absolută, aceeași lipsă de înțelegere a mecanismelor democratice, același dezinteres față de problemele reale ale celor care și-au pus încrederea la un moment dat în ei, exact aceleași tare de comportament și cultură politică pe care le-am criticat la generațiile care au urmat căderii comunismului.

În același timp sunt ca profesie un economist care crede în responsabilitatea socială, în crearea avuției individuale, dar și naționale, prin asumarea de riscuri, prin inovare, prin spirit antreprenorial și putere de muncă, dar și prin grija față de mediul înconjurător și implicarea activă în lupta împotriva sărăciei și reducerea decalajelor. O economie solidă, puternică și performantă, este de neconceput fără o forță de muncă bine pregatită, motivată, cu salarii care să asigure un nivel de trai decent și având acces la servicii publice de sănătate de calitate.

Într-o lume aflată în permanentă și tot mai rapidă schimbare, interconectată și hipertehnologizată, sunt convins că viitorul aparține noilor tehnologii de comunicare și informare, a inovării și cercetării, precum și modului în care sistemele de educație reușesc să pregătească generații viitoare mult mai flexibile, mai adaptabile și mai mobile.

Pentru a-mi viziona CV-ul, puteti accesa acest link .