Romania inca ignora Fondul European pentru Investitii Strategice!

Romania inca ignora Fondul European pentru Investitii Strategice!

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan atrage atentia guvernului Romaniei asupra ignorarii de catre fostul guvern Ciolos a oportunitatii de a atrage fonduri importante de investitii strategice.

Declaratiile europarlamentarului roman vin in contextul in care Romania a inregistrat o crestere economica sensibil mai mare fata de anul trecut. „Ma bucur foarte mult sa aflu ca Romania are o crestere economica record si sunt convins ca exista resursele interne ca aceasta crestere sa fie sustenabila pe termen lung. Nu pot sa raman insa indiferent, si sa nu imi exprim ingrijorarea cand dezbat in Parlamentul European modificarile Fondului European pentru Investiti Strategice, iar Romania este singura tara care nu atrage bani din acest fond. Sunt ingrijorati cei de la Bruxelles, dar nu vad nicio ingrijorare in Romania. La ce bun sa luptam la nivel european pentru o mai buna repartizare geografica, pentru o finantare mai echilibrata a fondurilor, pentru un plafon maxim de zece procente din acest fond care pot fi atrase de un stat membru, in ideea ca vor ramane bani si pentru alte state, cand Romaniei pare sa nu-i pese ca sunt acest bani disponibili pentru finantarea proiectelor mari de investitii publice? a comentat intr-o postare publica Catalin Ivan.

Din punctul de vedere al europarlamentarului PSD „Guvernarea Ciolos a fost un dezastru. Cel mai european dintre primii ministri ai Romaniei, cu cel mai bruxellez guvern si cei mai tehnocrati dintre toti tehnocratii acestei tari, au reusit sa blocheze accesul tarii la orice sursa financiara europeana. Zero fonduri europene inseamna si zero implicare a Romaniei in dezbaterile europene.

Totusi, Catalin Ivan considera ca actualul guvern Grindeanu are posibilitatea sa reorienteze strategiile financiare ale Romaniei catre realitatile europene actuale. „Sper ca guvernul Grindeanu va reusi sa reconecteze tara noastra la dezbaterile europene, la fluxul de oportunitati reprezentat de prezenta noastra in Uniunea Europeana si ca, pe langa deblocarea fondurilor europene, va reusi sa propuna si sa primeasca finantare pentru proiecte de investii mari, ambitioase si atat de necesare pentru dezvoltarea tarii. […] Mi-as dori foarte mult sa intram in Cartea Recordurilor drept tara care a reusit sa atraga in timp record cei mai multi bani din fonduri europene. Sunt convins ca se poate!” a incheiat europarlamentarul Catalin Ivan

Related posts