Așa cum v-am obișnuit, fac politică pentru principii, nu pentru a fi pe placul unora, astăzi, și al altora, mâine. Am renunțat la un loc sigur pe lista unui mare partid atunci când am fost convins că nu pot schimba nimic din interior, politica ”tătucului” fiind mai presus de orice angajament asumat în fața electoratului și a propriului activ de partid.

Am pornit pe un drum greu, cu convingerea că acesta va duce la schimbarea modului de a face politică. Proiectul politic dincolo de metehnele partidelor clasice, de a pune valoare pe competență, nu pe nepotism, de a funcționa transparent, nu în spatele ușilor închise, de a promova demnitatea națională, nu rușinea de a fi român, merge mai departe, alături de echipa  pe care am creat-o cu oameni care nu au fost corupți de proastele obiceiuri ale politicii. Nu abdicăm în nicio situație de la principiile și valorile în care credem (https://www.adn.ro/despre-noi/).

În octombrie, anunțam lansarea acestui nou proiect politic, ce urmează să reinventeze toate mecanismele interne ale unui partid clasic, tradițional, folosind cele mai noi tehnologii IT. Ce presupune acest sistem? Tehnologia blockchain pe care se bazează proiectul asigură transparență maximă în activitatea întregii organizații și a fiecărui membru al său, după principiul: muncești, se vede; nu muncești, se vede. Datele cu privire la activitate și la modul de cheltuire a banilor organizației rămân înregistrate pentru totdeauna și nu pot fi modificate.

În proiectul nostru politic nu există lideri prestabiliți, ci Voci specializate pe domenii de activitate. Implicarea în dezbateri atrage aprecieri în mod obiectiv, prin vot direct în interiorul și în afara organizației. Nu există foruri de conducere, ci foruri de dezbatere constructivă. Ideile, argumentele, proiectele, dialogul, respectul față de opinia exprimată sunt principiile noastre fundamentale. Conflictul, violența de limbaj, agresivitatea sunt inadmisibile. Nu există diferențe de gen, de apartenență religioasă ori de naționalitate. Promovăm valorile naționale, tradițiile, cultura și istoria României. Proiectul a fost lansat sub denumirea Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), căci refacerea demnității poporului român este unul dintre obiectivele noastre primordiale. De cinci luni ne zbatem într-un hățiș birocratic, înființarea partidului sub această denumire fiind blocată și în acest moment la Tribunal. Facilitarea înființării de noi partide politice în România este doar o teorie.

Nu abdicăm de la niciunul dintre principiile noastre. Drumul continuă, în ciuda oricăror obstacole. Primul a fost depășit. Singura soluție pentru ca proiectul nostru să poată fi pus în practică a fost să preluăm, în totalitate, un partid politic deja înscris în Registrul Partidelor: PRODEMO.

Tot ce am spus cu privire la ADN rămâne valabil. Schimbăm doar denumirea sub care vom participa la următoarea campanie electorală, urmând apoi fuziunea celor două entități.

PRODEMO este partidul noilor tehnologii și al viitorului. Aplicația ADN din Android și iOS rămâne valabilă. În interiorul ei, au fost gândite mecanisme pentru a maximiza capacitatea fiecărui membru de a-și exprima punctul de vedere și de a interveni în orice moment în dezbaterile interne, de a propune teme și soluții. Fiecare membru PRODEMO are propria voce, amplitudinea și relevanța acesteia fiind direct dependentă de activitatea politică și de domeniile fiecăruia de competență. Suntem alternativa clasei politice actuale, o inovație în materie de comunicare politică și politici publice. Oricine crede că poate contribui prin experiența sa la schimbarea României poate deveni membru PRODEMO prin intermediul aplicației online ADN.

După inscriere, va fi contactat de reprezentanții PRODEMO din regiunea sa și va fi invitat la o discuție, să ne cunoaștem. De aici începe drumul.

Mereu consecvent principiilor,

Cătălin IVAN